Jolanda Verburg

Ik ben een betrokken wereldburger en probeer mijn steentje bij te dragen aan een mooie en leefbare wereld. Ieder mens heeft recht op een goed leven en recht op een stukje van de aarde om van te kunnen bestaan. Daar zet ik mij voor in.

IMG_2055 aangepastDe wereld om ons heen verandert zo razendsnel dat het een uitdaging is daar adequaat op in te spelen. Ik ben organisatieadviseur en innovator en heb jarenlang mensen en organisaties geholpen op veranderingen in te spelen. Er zijn zoveel mensen die klem zitten in het systeem. Daar probeer ik wat aan te doen. Het is mijn persoonlijke uitdaging om de Menselijke Maat terug te brengen in alles wat we doen.

Al vanaf mijn studententijd  doe ik aan yoga. Ik ben begonnen met Iyengar yoga en in de loop der jaren verschillende andere vormen beoefend zoals Hatha yoga, Chakra yoga, Flow yoga, Vinyassa yoga en Power yoga. Er zijn beslist verschillen tussen de yoga vormen maar in principe komt het altijd op hetzelfde neer: het soepel houden van het lichaam, het vinden van rust in je hoofd en ultimo de verbinding maken tussen lichaam en geest. Op zeker moment vond ik het tijd worden om zelf les te geven en heb mijn docentendiploma behaald.

Al 30 jaar verdiep ik mij in Oosterse filosofie en wetenschap. Mediteren doe ik inmiddels al weer zo’n 15 jaar. Ook werken met energetische energie houdt mij bezig, zoals Reiki. Ons fysieke lichaam wordt omgeven door een energieveld waar we nog veel te weinig vanaf weten en dat ons mensen ongekende mogelijkheden geeft. Ik ben overtuigd van het zelfhelend vermogen van de mens, we zijn alleen vergeten hoe dat werkt. Ik probeer mensen te helpen om dat inzicht te herstellen.

Toen ik in eigen beheer mijn yogapraktijk ging opzetten zeiden veel mensen: “Hè doe jij aan yoga, dat heb ik nooit geweten.” Grappig dit te constateren, ik heb er nooit mee te koop gelopen. Voor mij is yoga zo normaal, het hoort gewoon bij mijn manier van gezond leven. Ook dansen en muziek zijn zaken die bij mijn leven horen, maar ook gezonde voeding, de zorg voor de natuur en het klimaat.

Het is mijn ambitie om de wereld een beetje mooier te maken, tenslotte wil ik mijn kinderen iets goeds nalaten. Ook wil ik mijn kennis en ervaring van een gezond leven delen met andere mensen, mede daarom ben ik mijn eigen praktijk gestart voor yoga, reiki en meditatie.

Mijn motto is: Wees de verandering die je in de wereld wil zien – Mahatma Gandhi

Voor mijn uitgebreide profiel bekijk mijn LinkedIn pagina.

PS: lees mijn blogs eens!