Kennismanagement

Verbeelding is belangrijker dan Kennis – Albert Einstein

Kennismanagement en kennisontwikkeling
Gieser Wildeman heeft ruime ervaring in het vakgebied kennismanagement en kennisontwikkeling.
Kennis: een permanente ontwikkeling
In elk bedrijf in onze huidige kenniseconomie is kennis een belangrijke productiefactor. Iedere zichzelf respecterende organisatie die in de toekomst wil overleven zal iets met kennis moeten gaan doen. Kennis heeft alles te maken met mensen.

Van iedere medewerker wordt een passende opleiding verwacht, waarbij een leven lang leren gewoon is. Daarnaast wordt een ondernemende, nieuwsgierige houding verondersteld en een bereidheid om voortdurend de grenzen te verkennen en te verleggen. Dit vereist een attitudeverandering van alle deelnemers in de kenniseconomie. Omgaan met kennis kan geleerd worden, waardoor de prestaties toenemen. Speciaal hiervoor heeft Gieser Wildeman in samenwerking met Knowdialogue een workshop ontwikkeld.
De vele aspecten van Kennis
Kennis kent vele aspecten: procesmatig, sociaal, cultureel, communicatief, kwalitatief, maar kent ook een tijds- en een machtsaspect. Inzicht hierin verheldert veel.

Bedrijfskundig advies met oog voor innovatie

Onze jarenlange ervaring met organisaties en hun ontwikkeling stelt ons in staat om organisatievraagstukken te analyseren, knelpunten in organisaties vast te stellen, te adviseren over oplossingen en hulpmiddelen aan te reiken waardoor innovatiekracht ontstaat. Nieuwe manieren van werken, op een andere manier omgaan met resources en de rol van ICT wordt nadrukkelijk belicht.

De mens centraal

Kennismanagement diensten:

  • Wij helpen u bij het formuleren van uw kennismanagement strategie;
  • Wij zorgen ervoor dat uw kennis up-to-date blijft en niet verdwijnt;
  • Wij leren uw medewerkers goed om te gaan met kennis;
  • Wij maken van uw medewerkers kenniswerkers;
  • En wij helpen bij het vergroten van de prestaties van kennis.

Workshop – Vergroten van de prestaties van Kennis

Workshop in 3 modules:

  1. Kennis toetsen;
  2. Kennis genereren;
  3. Ervaren van Kennis.

De workshop duurt 1 dag waarin 2 van de 3 modules worden behandeld. In overleg wordt bepaald welke modules behandeld worden. Het is mogelijk om module 3 in een vervolgworkshop te laten plaatsvinden. Meer weten over onze workshop? Neem vrijblijvend contact op met mevrouw J. Verburg (0345-548831) voor meer informatie.

Of u kunt hier onze brochure downloaden.