Workshops & Lezingen

Duurzaam Vernieuwen – inspiratie picknick
Even weg uit de waan van de dag? Nadenken, plannen maken, ideeën krijgen voor de toekomst van  uw bedrijf of organisatie? De samenleving is in transitie! De consument neemt op vele gebieden zelf het initiatief en lijkt soms zelfs een producent. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor uw bedrijf of organisatie?

Tijdens deze inspirerende workshop krijgt u veel informatie over duurzame trends en interessante ontwikkelingen op sociaal economisch gebied. Met prikkelende discussies en veel interactie wordt u uitgedaagd om anders naar uw werkpraktijk te kijken. We inspireren elkaar en bedenken ter plekke nieuwe producten en diensten.

Voor wie? Ondernemers, managers, beleidsmedewerkers en professionals met duurzame ambities.

Picknick

 

 

   Wij bieden de mand met inspiratie en u pikt eruit wat u nodig heeft!

 

 

Programma 12 september

12.30 – 13.30 uur              aankomst, picknicken, kennismaken

13.30 – 15.00 uur              duurzame trends I, presentaties, discussie en interactie

15.00 – 15.30 uur              pauze, rondleiding over tuinderij

15.30 – 17.00 uur              duurzame trends II, ideevorming eigen praktijk, samenwerking

17.00 – 17.30 uur              napraten en borrel

Locatie                                                            

We zijn te gast in een groene omgeving bij Tuinderij Eyckenstein in Maartensdijk (Utrecht). Bij mooi weer zijn we zoveel mogelijk buiten. Bij minder weer verblijven we in de prachtig gerestaureerde oranjerie. In 2007 startte  boer Luuk Schouten een biologische bedrijf op de voormalige moestuin van landgoed Eyckenstein. Hij zal een korte rondleiding verzorgen voor de liefhebbers. Meer informatie: www.landgoedgroenten.nl.

Adres: Dorpsweg 264 (achter), Maartensdijk (Utrecht)

Prijs:   €45,- (excl. BTW)

Aanmelden

Uw aanmelding ontvangen wij graag voor 7 september. Stuur een e-mail naar j.verburg@gieserwildeman.nl. Vermeldt a.u.b. uw naam en adresgegevens. Uw deelname is zeker als de bijdrage van € 54,45 is overgemaakt op rekeningnummer ING 6866692 ten name van ‘De Vergroening, Culemborg’. Ter bevestiging ontvangt u een factuur en routebeschrijving.

Workshopleiders

De workshop wordt verzorgd door Jolanda Verburg en Jenny Senhorst.

Jolanda is bedrijfskundige met ruim 25 jaar management ervaring en is een ervaren workshopleider. Vanuit haar eigen adviesorganisatie Gieser Wildeman helpt  zij organisaties inspelen op veranderingen zoals innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Favoriete uitspraak: “Wees de verandering die je in de wereld wilt zien (Mahatma Gandhi).”

Meer informatie: www.gieserwildeman.nl, j.verburg@gieserwildeman.nl, (06) 30 37 31 20

Jenny is bioloog en communicatieadviseur en werkt ruim 20 jaar als zelfstandig adviseur duurzaamheid. Zij initieert en begeleidt projecten op het vlak van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zij heeft zich met haar eigen praktijk De Vergroening gespecialiseerd in duurzame zelforganisatie.

Favoriete quote: “Het is pas duurzaam als het ook aantrekkelijk is.”

Meer informatie: www.devergroening.nl, info@devergroening.nl, (06) 50 49 09 11

Download de Inspiratie picknick.

 

Overig aanbod:

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
U wilt een bijdrage leveren aan schonere en betere wereld, maar u weet niet waar u moet beginnen! Dan bent u bij Gieser Wildeman aan het goede adres.

Diverse begrippen worden gebruikt voor het onderwerp maatschappelijk verantwoord Ondernemen (MVO). Termen als duurzaamheid, zorg voor het milieu, corporate social responsibility, sociaal ondernemen, goed omgaan met je personeel, cradle to cradle (C2C), triple P zijn allemaal elementen van hetzelfde onderwerp. Waar het om gaat is dat we ons bewust zijn van de wereld om ons heen, dat we bewust gebruik maken van de beschikbare hulpbronnen en dat we ons bewust zijn van het afval dat we produceren.
Duurzaamheid hoeft niet ingewikkeld te zijn, kan heel leuk zijn en ook nog winst opleveren.

Ook aan de slag met MVO? Wij helpen u graag op weg. Dat doen wij op verschillende manieren:

  • Standaard presentatie ter kennismaking;
  • Interactieve presentatie of workshop aan de directie of het MT;
  • Presentatie of workshop aan het personeel.

Traning in drie dagdelen: Winst met duurzaamheid en innovatie
Voor het bedrijfsleven ontwikkelde Jolanda Verburg en  Carolien van Merksteijn in samenwerking met Groeistrategen een training over duurzaamheid en innovatie.

Deze training is speciaal ontwikkeld ten behoeve van verschillende bedrijven die gezamenlijk deelnemen, zodat men met elkaar kan samenwerken en van elkaar kan leren. Ketenintegratie is een belangrijke invalshoek om resultaten te behalen en dat wordt met name in deze training gestimuleerd.

De Folder Training Winst met Duurzaamheid en Innovatie 2011 treft u hier aan.

 

Meer weten: U bereikt ons op telefoonnummer: 0345-548831

Een tip om vandaag al te beginnen:

Een plastic zakje is in een tel gefabriceerd, is twintig minuten in gebruik en doet er 100 tot 400 jaar over om te worden afgebroken.