From The Blog

Bezoek 5th International Fairtrade Conference

Op 18 november 2011 begint de 5th International Fair Trade Towns Conference te Malmö in Zweden Meer dan 1000 steden wereldwijd zijn inmiddels...

Op 18 november 2011 begint de 5th International Fair Trade Towns Conference te Malmö in Zweden

Meer dan 1000 steden wereldwijd zijn inmiddels Fairtrade gemeente, waaronder Culemborg.

Het thema van de conferentie betreft de aandacht voor wereldwijde duurzame consumptie en productie ter ondersteuning van de Millenniumdoelen. Doel is het formuleren van een statement ten behoeve van de Rio+20 agenda.

Fairtrade biedt consumenten een krachtig hulpmiddel om te helpen de armoede in de wereld te reduceren. Daarnaast helpt het producenten om beter in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien en om een bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling. Hiermee werken ze niet alleen mee aan hun lokale omstandigheden, maar ook het beheersbaar maken van de  wereldwijde klimaatverandering en indirect aan het behoud van onze planeet.

Jolanda Verburg reist af als vertegenwoordiger van het Fairtrade Gemeente Culemborg project.


No comments yet.

Leave a Reply


zeven × 5 =

WP-SpamFree by Pole Position Marketing